Specialklubben for Continental & Old English Bulldog

Historie og oprindelse

Under supervision af den Schweiziske Kennelklub er racen igennem et nøje planlagt avlsarbejde blevet fremavlet som en krydsning imellem Engelsk Bulldog og Old English Bulldog.

Kvinden bag racens begyndelse er Imelda Angehrn fra Schweiz. Imelda voksede op i en familie bestående af dyrlæger og bønder, og startede med at opdrætte bulldogs i 1966. Imelda var frustreret over bulldoggens sundhed heriblandt dårlig vejrtrækning og tævernes manglende evne til at kunne føde selv. Imelda ønskede en bulldog, som var mere atletisk, som kunne trække vejret uden problemer, og føde naturligt, så hun begyndte at opdrætte en lettere type, men med dem havde hun ikke held i udstillings ringen.


Efter nøje at have undersøgt hendes muligheder, tog hun beslutningen om at lave en helt ny race, hvor hun outcrossede den med Old English Bulldog. Hendes første Engelske Bulldog x Old English Bulldog kuld kom til verdenen i 2001.


Schweizisk Kennel Klub tillod hendes forsøg på at skabe en ny race i september 2004 under navnet Continental Bulldog. Schweizisk Continental Bulldog Klub blev oprettet i 2004, og racen, dens standard og selve klubben blev annonceret af Schweiz Kennel Klub i 2005. På klubbens stiftende møde blev det annonceret, at alle hundene ville blive registreret, og ville efterfølgende kunne deltage i de nationale og internationale udstillinger i Schweiz.


For at racen kunne blive anerkendt af FCI krævede det 8 generationer, hvor der i de sidste 3 generationer ikke måtte være de samme aner. Angehrn og de øvrige klubmedlemmer avlede en del hunde de kommende år, og det endte med, at de i 2017 stod med flere hunde med 8 generationer bag sig.


Racen blev anerkendt af FCI i marts 2022.