Specialklubben for Continental & Old English Bulldog 

Træning & motionering


Old English Bulldog vil gerne lave noget. Den er alsidig og kan anvendes til søgearbejde, lydighed, rally mm. men samtidig elsker den at putte i bløde puder og være en glad hjemmehund og kan have en stille dag, hvis ejeren har det. De er gode til at indordne sig. OEB'en elsker dog at komme ud og røre sig og "læse" dagens avis. For hvalpens vedkomne, så pas på med overmotionering! En tommelfingerregl siger at hvalpen må gå det antal minutter den er i uger frem til den er 1 år. Dvs. en hvalp på 8 uger må gå 8 minutter - 16 uger, 16 minutter osv.


OEB'en kræver en del socialisering og tidlig træning. De godt kan lide at være midtpunkt.


OEB virker ikke med hårde træningsmetoder, men er meget modtagelige overfor leg, godbidder og masser af positiv forstærkning. De elsker fysiske udfordringer på deres daglige gåture og at bruge næsen. De har også ofte et fint jagtinstinkt, og bærer gerne egnede objekter i munden.


Begynd allerede træningen fra hvalpestadiet og gerne mental træning dagligt, men aldrig mere end hvalpen mentalt kan klare. Brug evt. en snusemåtte, gem en lækker godbid under den ene kop ud af to kopper og lad hvalpen snuse sig frem til koppen med godbidden. Måske skal hvalpen lige have lidt hjælp i starten med at forstå hvad det går ud på. Dette gøres ved, at man lige lænder lidt på koppen så den ser/dufter godbidden og ”luk” så koppen igen og lad hvalpen vælte koppen og spise godbidden. Husk masser af ros. Antallet af kopper kan udvides langsomt efterhånden som hvalpen fanger opgaven.

Man kan også lægge spor i haven eller et andet egnet sted. Læs om emnet og hvordan man gør på nettet.

En hvalp/hund bliver ikke træt af fysisk aktivitet. Rent faktisk vil den blot kræve mere og mere aktivitet og dens stressniveau vil stige. En hvalp/hund bliver træt når den stimuleres mentalt og det sker aller bedst ved, at den skal bruge sit hoved på at løse opgaver og især også når den bruger sin snude/lugtesans.

Aktiviteter som boldkast, trækkelege osv. LAD VÆRE! Punkt 1, så er det sundhedsmæssigt ikke sundt for hvalpen/unghunden og punkt 2, så er det udelukkende lige til at give hunden stress – intet andet får man ud af det.

Forvent og forlang aldrig mere af din hvalp/hund end den kan kaperer – det er SÅ vigtigt! Jo flere succes oplevelser de får, jo bedre og mere stabil bliver den.

Der findes en masse gode træningsvideoer til mentalstimulering på YouTube. Brug den mulighed.

Gå til træning med din hvalp på hold og fortsæt det gerne i dens voksne liv også. Det er sundt for både dig og din hund og giver en rigtig god kommunikation mellem hund og ejer, samt man får mange gode redskaber til håndtering af vovsen.